fbpx
Kör Cephe

Kör Cephe Yalıtım

Kör Cephe Yalıtım

 

Kör Cephe Yalıtım

 

Yalıtım Halk arasında kör cephe olarak bilinen konum bina içerisinde pencere bulunmayan cephelere verilen isimdir. Bu bölgelerde ısı verimliliğinin yüksek tutulması adına ısı yalıtım yapılması gerekmektedir.

Bu uygulamaya da kör cephe yalıtım adı verilmektedir. Son dönemlerde pek çok kişi binalarında bu uygulamanın yapılmasını uygun bulmuştur. Bu uygulamanın en temel faydası faturaları düşürüyor olmasıdır.

Özellikle Afyon bölgesinde Günoğlu izolasyon adı ile aratılan kör cephe yalıtımı ısı kayıplarının büyük oranda önüne geçmektedir.

Isı kayıplarını engellemek daha az enerji sarfiyatı anlamına gelmektedir. Bu durum öncelik olarak doğa konusunda son derece faydalıdır.

Bunun yanında ekonomik olarak da kullanıcıları oldukça rahatlatan bir uygulamadır. Aynı zamanda izolasyon uygulamaları binaların daha uzun süreler kullanılabilir olması anlamına gelmektedir.

Binaların daha uzun süreler boyunca kullanılabilmesinin temel sebebi izolasyon uygulamaları sayesinde binaların su yalıtımı ile de donatılmasından kaynaklanmaktadır.

Özellikle terleme yapan duvarlar izolasyon sonrası bu durumu yaşamamaktadır.  

Kör Cephe Yalıtım Nasıl Uygulanır?

Günümüzde hemen hemen her binada kör cephe yalıtım uygulaması yapılıyor veya yapılmaktadır. Bu durumun öneminin günden güne daha çok anlaşıldığı bilinmektedir. Bu yalıtım uygulaması sayesinde faturalarda önemli düzeyde azalma meydana gelmektedir. Günümüzde bu uygulamayı yapan firmalar şu şekilde uygulamaktadır;

  • Öncelikle iki bileşenli bir malzeme olan poliüretan köpük malzemesi kullanıma hazır hale getiriyor.
  • Binanın büyüklüğüne göre vinç ile yalıtımı uygulayacak kişi uygulanacak olan noktaya kaldırılır.
  • Uygulamayı yapacak olan kişi uygulama noktasına hazırlanmış olan poliüretan köpüğü sıkar ve kurumasını bekler.
  • Daha sonra yüzeyler kontrol ediliyor ve işlem tamamlanır.

Bu uygulamanın en temel faydası geleneksel ısı yalıtım uygulamalarına göre daha verimli bir sonuç vermesidir. Aynı zamanda poliüretan köpük uygulandığı yüzeye kolaylıkla ve sıkı bir şekilde yapışır, yağmur suyu gibi unsurlardan etkilenmeyerek kalıcı bir koruma sağlar.

Uzun kullanım ömrü sayesinde kullanıcılara ek bir masraf çıkartmamaktadır. Bunun yanında günümüzde var olan ısı yalıtım ürünlerinden ısı iletim katsayısı en düşük olan ürün poliüretan köpük ürünüdür. Bu sebepten dolayı kör cephe yalıtım işlemlerinde her zaman bu ürün kullanılmaktadır.

Kör Cephe Yalıtımın Fatura Maliyetlerini Düşürür Mü?

Evet, kör cephenin yalıtımı fatura tasarrufuna olumlu etkileri olan bir yalıtım yöntemidir. Kör cephenin yalıtımı, binaların dış cephelerindeki ısı kayıplarını azaltmak için kullanılan bir yöntemdir.
Bu yöntemde, dış cepheye uygulanan bir yalıtım malzemesi sayesinde bina daha iyi bir ısı yalıtımına sahip olur.

 

Cephe yalıtımı, binanın dış yüzeyindeki ısı geçişini engeller ve iç mekanı dış hava koşullarından korur. Bu şekilde, kış aylarında ısıtma maliyetlerini düşürürken, yaz aylarında ise serinletme ihtiyacını azaltarak klima kullanımını minimize eder.

Daha etkili bir ısı yalıtımına sahip olan binalar, enerji tüketimini azaltır ve enerji faturalarında önemli tasarruflar sağlar.

Isı kaybını önlemek için kullandıkları yalıtım malzemeleri sayesinde, cephe yalıtımı uygulanan binaların enerji verimliliği artar ve faturalarında gözle görülür bir düşüş yaşanır.

Ancak, bu yalıtımın fatura tasarrufuna etkisi birçok faktöre bağlıdır, örneğin bina boyutu, iklim koşulları, enerji tüketimi alışkanlıkları vb. Bununla birlikte, genel olarak kör cephe yalıtımı, enerji verimliliğini artırarak ve ısı kayıplarını minimize ederek fatura tasarrufuna katkıda bulunabilir.

 

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top